AKTUÁLIS RÓLUNK TÁNC, SHOW RENDEZVÉNYSZERVEZÉS GYERMEKPROGRAMOK KAPCSOLAT -ENGLISH-

AFRODANCE

 

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon az afrikai táncokkal kapcsolatos információkat találhatsz.

Ha szeretnél értesítést kapni tanfolyamainkról, programjainkról, kérjük küldj az info@afroproductions.hu címre e-mailt.

 


AFRIKAI ZENE ÉS TÁNC

Az ember ősidők óta zenél, táncol és énekel. Több tízezer éve nap mint nap, férfiak, nők, gyerekek és öregek, éljenek a Föld bármely részén, tartozzanak bármilyen törzshöz, néphez, valláshoz, beszéljenek akármelyik nyelven, legyenek szegények, gazdagok, földművesek vagy hivatalnokok, zenélnek, énekelnek és táncolnak. Ezek a különleges és csodálatos tevékenységek különböztetik meg az élet fontos eseményeit a mindennapoktól.

Afrikában a zenének, a táncnak és a ritmusnak még fontosabb szerepe van, mint a világ többi részén. Hosszú évszázadokon, vagy inkább évezredeken keresztül dobok adtak hírt a fontos esményekről, háborúról, betegségről, örömről, utazók érkezéséről a távoli falvaknak és városoknak. Az asszonyok munka közben a földeken és a ház körül énekléssel tették vidámabbá és könnyebbé a fáradságos munkát. A férfiak vadászatba, harcba menet dobokkal, dalokkal űzték el a félelmet. Esténként a tábortűznél dalban mondták el az ősök történetét, a világ és az ember keletkezését, a nagy királyok és harcosok hőstetteit. Az élet fontos eseményeit, mint a születést, felnőtté avatást, házasságot, halált, az évszakok változását, az aratást és vetést, utazó érkezését, családtag messzire távozását, mind-mind szertartások kísérték, dobokkal, tánccal. Az istenekkel, szellemekkel, ősökkel és más lelkekkel való kapcsolattartás szintén így történt. És így van ez napjainkban is.

Afrikában több ezer különböző nép él, mindegyik csoportnak megvannak a sajátos hagyományai, szokásai, hangszerei, ritmusai, rítusai és táncai. Afrikai táncról, mint egységes valamiről tehát nem beszélhetünk. Vannak azonban olyan közös vonások, melyek minden afrikai népcsoportnál felfedezhetőek, ilyen például a tánc lényege is.

A zene és a tánc elválaszhatatlan részei egymásnak. Ez az egység egy szent és egészen különleges dolog. Dobolás közben a dobos eggyé válik a hangszerével és a ritmussal. Tánc közben a táncos eggyé válik a zenével, a ritmussal, a test csak eszköz, hiszen igazából a lélek az, ami dobol, táncol, de ezt a test tudja mások számára is láthatóan kifejezni. Tánccal olyasmit is el tudunk mondani, amit egyébként szavakkal nem lehetne. Emellett a dobok és a tánc segítségével képes kapcsolatot teremteni más világok, szintek lelkeivel, szellemeivel. Természetesen a tradicionális afrikai táncok közül számos olyan tánc van, ami valamilyen szempontból kötött, például, hogy pontosan kik, hányan, milyen alkalomból, mikor és hogyan mutatják, mutathatják be.

A latin- és dél-amerikai zenei stílusok és táncok mindegyike, mint pl a samba, meringue, salsa, a capoeira; a swing, jazz, valamint a mai modern stílusok, mint pl a rap, hip-hop, funky gyökerei is az afrikai táncokban keresendőek. Az Afrikából erőszakkal elhurcolt és az Újvilágba vitt rabszolgák leszármazottai megőrizték afrikai gyökereiket és ha nyelvükre és hagyományaikra nem is emlékezhetnek, a ritmusban és táncban megmaradtak afrikainak és alkalmuk nyílt az egész világnak átadni egy felbecsülhetetlen kincset. Ez a ritmus és a felszabadult tánc.

Magyarországon az 1990-es évek elején kezdtek többen érdeklődni az afrikai kultúra iránt. Teremészetes, hogy ennek az érdeklődésnek a középpontjában - ami elsősorban a tizen- és huszonévesek csoportját érintette - a zene és tánc állt. Sokakat magával ragadott az afrikai ritmusok lendülete, dinamizmusa, valamint az a felszabadító érzés, melyet a közös táncban való részvétel vált ki mindenkiből. Itt nem az a lényeg, hogy ki milyen pontosan tudja elsajátítani az egyes mozdulatokat - bár ez is fontos -, hanem hogy minden résztvevő felszabaduljon és másokkal együtt élje át ezt pozitív élményt.

Az afrikai táncok előnye, hogy mindenki maga döntheti el, mennyi energiát szeretne a táncba fektetni. Van, aki csak kikapcsolódásra vágyik, mások alakformálásra, fizikai erőnlétük javítására kívánják használni, megint mások pedig a mozgás szépségéért, vagy éppen önmaguk jobb megismerésének érdekében kezdenek el afrikai táncokat tanulni.

 


KURZUSAINK:

Tanfolyamainkat folyamatosan indítjuk különböző budapesti helyszíneken és időpontokban.

Sok szeretettel várunk mindenkit korra, nemre és tánctudásra való tekintet nélkül! Folyamatos csatlakozási lehetőség.

Folyamatosan futó kurzusaink mellett intenzív tanfolyamokat, workshopokat is szervezünk igény szerint budapesti és vidéki helyszíneken.

Egyéni és csoportos órákat, koreográfiák betanítását is vállaljuk mindenféle alkalomra! (Szalagavató, gólyabál, meglepetés buli, céges rendezvény, csapatépítés, fellépés, stb.)


AFRO TÁNC

A ritmus minden élőlény sajátja.
Ez a zene az ösztöneidre hat, ha leveted a gátlásaidat, felszabadítod önmagad, beindul a tested...
Ez a tánc érzelmekből, késztetésekből, vágyakból táplálkozik, a gesztusok nyelvére fordítva őket...
Ez a tánc az életigenlésről szól...
Bárki képes elsajátítani, mindenkiben ott lapul...

Ha jó társaságra, szebb alakra vágysz, unod az aerobikot, vagy mindenkit le akarsz nyűgözni fantasztikus csípőmozgásoddal, köztünk a helyed!
Jó hangulatú órák, változatos zenék és mozgások, tradicionális és modern táncok Afrika különböző területeiről!
Ez a tánc segít, hogy harmóniába kerülj önmagaddal, környezeteddel és a természettel, miközben egész testedet átmozgatja, erősíti és ellazítja.

Az órák alkalmával Afrika különböző területeiről származó táncokat tanítunk, vannak tradicionális és modern táncelemek pl Ghana, Nigéria, Kenya, Kongó, Kamerun, Szudán és Dél-Afrika különböző területeiről valamint az úgynevezett Afro tánc stílus elemeit is tanítjuk. Ez nem csak azért fontos, hogy a diákok megismerhessék, hogy milyen sokféle és gazdag Afrika zene és mozgás világa, hanem azért is, mert ezáltal a test összes izmát megmozgatjuk és egyenletesen erősítjük. Az órák látogatói emellett részesei lehetnek az Afrikára jellemző közösségi érzésnek is és tánc közben önmagukat is jobban megismerhetik.

AFRO JAZZ

Lépései, mozdulatai a hagyományos afrikai tánc elemeire épülnek, vegyítve az afrikai balett, a modern tánc és a jazz tánc elemeivel. A kurzus során az alapozó órák után színpadon is bemutatható koreográfiákat tanítunk. Táncos előképzettség előny, de nem feltétel. Azért itt is elsősorban az a cél, hogy mindenki igazán jól érezze magát, és felszabaduljon.

AFRIKAI SPIRITUÁLIS TÁNC - AFRIKAI TÁNCTERÁPIA

Lényege a meditáció, a belső harmónia, valamint a külvilág és belső világunk közötti egyensúly felfedezése, megteremtése. Az órákon elsajátított és begyakorolt mozgások átmozgatják és elazjtják a testet, de nem túl megterhelőek a szervezetnek, ezért kifejezetten ajánlott betegségek, sérülések utáni felépülés elősegítésére, ill idősebb korban is. Segít a lélek gyógyulásában, stresszoldó, enyhíti a depresszió és más pszichés betegségek tüneteit.
 

 

 Magyarországon most először!
KISMAMA AFRO ÉS BABA-MAMA AFROKISMAMA AFRO

A megszokott kismama tornáktól eltérő különleges tánc-mozgásforma, testedzési, kikapcsolódási lehetőség, mely egészen a terhesség végéig végezhető.

 • A kurzus az afrikai törzsek mozgásvilágának azon elemeit tartalmazza, melyek kombinációja a kismamák számára a legkedvezőbb.
 • A terhesség során segít a jó fizikai állapot megőrzésében, kialakításában, anélkül hogy túlterhelné a kismama szervezetét.
 • A táncos elemek úgy vannak kialakítva, hogy elősegítsék a szervezet felkészülését a szülésre, erősíti, és rugalmasabbá teszi a szülés során fokozottan igénybe vett izomcsoportokat. Segít a megfelelő légzéstechnika elsajátításában.
 • Az adekvát terhelés erősíti az immunrendszert.
 • Nincsenek természetellenes pozíciók, vannak azonban a Természethez és a Földhöz való tartozást megjelenítő mozdulatok.
 • Segít kapcsolatot teremteni, illetve kialakítani a születendő babával, már az anyaméhben.
 • Lehetőség nyílik a nőiesség és az anyaság mélyebb átélésére a hétköznapokon túl is.
 • Általános jó közérzetet okoz.
 • Remek kikapcsolódási lehetőség.
 • Találkozás egy távoli kultúrával.

BABA-MAMA AFRO

Ez egy új, különleges tánc-mozgásforma, testedzési, kikapcsolódási lehetőség, mely a picúrokkal együtt végezhető, már 6 hetes kortól 14-16 hónapos korig.
A babáknak és a mamáknak is nagy élmény!

"Amikor a lányommal együtt táncolok - már születésétől kezdve, ő is, én is fantasztikusan szoktuk magunkat érezni.
Úgy döntöttem, hogy ezt az érzést, ennek a megismételhetetlen közös élménynek a lehetőségét másokkal is szeretném megismertetni!"
Miriam, táncos-koreográfus, a kurzus vezetöje

A babának és a mamának:

 • A kurzus az afrikai törzsek mozgásvilágának azon elemeit tartalmazza, melyek kombinációja a babák és a mamák számára a legkedvezőbb.
 • Autentikus ritmusokra, dalokra a babák bevonásával, "együtt"végzett harmonikus, lágy mozgássorokból építkezik.
 • Nem csak a mamák számára hatékony edzés, alakformálás stresszoldás és örömforrás, de a babákra is megnyugtatja, felderíti.
 • Nincsenek természetellenes pozíciók, vannak azonban a Természethez és a Földhöz való tartozást megjelenítő mozdulatok.
 • Lehetőség nyílik a nőiesség és az anyaság mélyebb átélésére a hétköznapokon túl is.
 • Erősíti a kapcsolatot a babával. Az ősi kultúrában a mamák és babák szoros fizikai kapcsolata természetes, az életmódból is következik. A testi közelség igénye összefügg azzal az oltalommal, biztonsággal, amit a mama jelent a baba számára.

A nőnek:

 • A terhesség után segít a jó alak visszanyerésében.
 • A táncos elemeknek köszönhetően a test erősödik, valamint hajlékonyabbá és fittebbé válik.
 • Az adekvát terhelés erősíti az immunrendszert.
 • Általános jó közérzetet okoz.
 • Remek kikapcsolódási lehetőség.
 • Találkozás egy távoli kultúrával.

GYEREK AFRO

Speciálisan gyerekeknek kifejlesztett Afrikai tánc kurzus, ahol óvodás kortól tanulhatnak a kicsik és nagyobbak az afrikai kultúráról. Az órákon elsősorban állatmozgásokat, jellegzetes tevékenységeket utánzó mozdulatokat és egyszerűbb koreográfiákat tanítunk, mindezt játékos keretek között. Az órák terveztt menetét rugalmasan alakítjuk, hogy mindvégig fenn tudjuk tartani a kis résztvevők figyelmét, érdeklődését.


DANCEHALL ÉS R&B

A legmenőbb Fekete zenék és mozgások, ahogy a videoklippekben láthattad!
A valódi Dancehall és R&B stílus csak nálunk!

Amit nyújtunk Neked:

 • kedvenc zenéidre (Akon, Ciara, Kevin Little, Rihanna, R.Kelly, Sean Paul, Timbaland, Usher, Wyclef, stb.)
 • igényes, szép táncteremben mozoghatsz
 • vagány, kötetlen mozdulatok
 • sok csípőtechnika, rázás
 • jó hangulat
 • lüktető, forró ritmusok
 • izzasztó edzések
 • egyéni stílusod kibontakoztatása
 • nem csak lányoknak!!!

Ha mindenkit el akarsz kápráztatni a klubban, vagy arról álmodozol, hogy Téged csodáljanak a színpadon, ha nem csak ugrálni, Táncolni is szeretnél, Itt a helyed!

Óráinkon kipróbálható és elsajátítható a Nálunk is egyre népszerűbb, sajátos Afro-amerikai tánc stílus, mely a Karib-szigetek feeling-jét és tüzes ritmusait vegyíti a hip-hop, funky, soul, jazz elemeivel.

Bővebb tájékoztatás, jelentkezés, kihelyezett workshopok szervezésével kapcsolatos információ:
info@afroproductions.hu